Δημιουργήστε την κατάλληλη facebook σελίδα για την επιχείρηση σας

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν καθιερώσει πλέον τον ρόλο τους μέσα στην κοινωνία. Η παρουσία των επιχειρήσεων στον χώρο αυτό έχει αρχίσει να είναι κάτι που οι πελάτες αναζητούν. Το Facebook είναι βέβαια το πιο ευρέως διαδεδομένο μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα απαιτούμενα μιας καλής σελίδας στο Facebook

Λόγο της ευρείας χρήσης της πλατφόρμας, πολλοί χρήστες βασίζονται σε αυτήν για την “έρευνα” τους πάνω στις επιχειρήσεις για τις οποίες έχουν ενδιαφέρον. Ένα μεγάλο ποσοστό του γενικότερου πληθυσμού έχει πλέον λογαριασμό στο Facebook και τον χρησιμοποιεί τακτικά. Η αναζήτηση του Facebook είναι για πολλούς ένας απλός και προσβάσιμος τρόπος για να βρούν πληροφορίες για μια επιχείρηση. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν αποτελεί μια πλατφόρμα μέσω τις οποίας οι επιχειρήσεις μπορούν να έρθουν “πιο κοντά” στον κάθε χρήστη της πλατφόρμας.

Ακριβείς (αλλά και ευπαρουσίαστες) πληροφορίες

Είναι σημαντικό οι πληροφορίες σε κάθε σελίδα που αντιπροσωπεύει μια επιχείρηση στο Facebook να είναι ακριβείς, ενημερωμένες και να αντανακλούν την πραγματικότητα. Οι φωτογραφίες στην σελίδα πρέπει να είναι αληθείς, πληροφορίες όπως τηλέφωνα, διευθύνσεις καθώς και η περιγραφή της επιχείρησης πρέπει να είναι πάντα ενημερωμένες. Η γενικότερη όψη της σελίδας βοηθάει τον πελάτη να αναπτύξει ένα αίσθημα σιγουριάς για την επιχείρηση όταν έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με το περιεχόμενο της σελίδας.

 

Πιο συγκεκριμένα, το χαρακτηριστικό του Facebook που επιτρέπει την ενημέρωση ωραρίου μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα χρήσιμο για τους χρήστες του Facebook. Η σωστή ενημέρωση του μέρους αυτού τις σελίδας μπορεί να κερδίσει σε μια επιχείρηση χρόνο και χρήμα, προσελκύοντας ταυτόχρονα περισσότερους χρήστες στην σελίδα αν οι ενημερώσεις είναι αξιόπιστες.

Ενημερώσεις του περιεχομένου

Οι αναρτήσεις στην Facebook σελίδα μιας επιχείρησης είναι ένα ιδανικό σημείο για να προωθηθεί υλικό σχετικό με αυτήν όπως άρθρα, ενημερώσεις καθώς και διαφημίσεις. Είναι σημαντικό βέβαια να διατηρείται η ποιότητα των αναρτήσεων και να είναι πάντα σχετικές με το αντικείμενο της σελίδας.

Ενδιαφέρον περιεχόμενο

Ο στόχος με τις αναρτήσεις εκτός από το να λαμβάνουν τυχών ενημερώσεις τα άτομα που ακολουθούν την σελίδα με πληροφορίες που αφορούν την επιχείρηση, είναι και να βρουν κατά το δυνατόν το περιεχόμενο των αναρτήσεων ενδιαφέρον. Αν μια επιχείρηση θέλει να αποκτήσει πιο “πιστούς” ακόλουθους ένας τρόπος να το καταφέρει αυτό είναι μέσω του ελκυστικού περιεχομένου.

Περιεχόμενο όπως αξιοσημείωτα άρθρα μπορούν να κάνουν τους ακόλουθους τις σελίδας να τα μοιραστούν τις αναρτήσεις με τους φίλους τους αλλά και να προσελκύσουν like και σχόλια. Όλες αυτές οι δράσεις μπορούν να αποφέρουν περισσότερες θεάσεις στις αναρτήσεις της επιχείρησης, κάτι που σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδώσει και στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

Υποστήριξη των χρηστών και κριτικές

Αν οι πελάτες μιας επιχείρισης τείνουν να χρειάζονται τεχνική υποστήριξη, μια επιλογή είναι να την λαμβάνουν και μέσω Facebook. Καλό είναι βέβαια η κάθε επιχείρησή που αποφασίζει να απαντάει γενικότερα στα μηνύματα που λαμβάνει στο Facebook εγκαίρως. Πρέπει βέβαια οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν πως τους δίνεται η επιλογή να παρέχουν και ολόκληρο ή έστω ένα μεγάλο φάσμα υποστήριξης μέσω Facebook. Αν παρθεί η απόφαση να παρέχεται υποστήριξη μέσω Facebook βέβαια, η επιχείρηση θα πρέπει να οργανωθεί εσωτερικά ώστε να μπορεί να την παρέχει αξιόπιστα μέσω της πλατφόρμας.

Όσων αφορά τις βαθμολογίες, αξίζει να σημειωθεί πως δεν αποτελούν υποχρεωτικό χαρακτηριστικό στις σελίδες του Facebook. Το αν θα αποφασίσει μια επιχείρηση να τις αφήσει ενεργοποιημένες στην σελίδα της είναι μια απόφαση που θα πρέπει να παρθεί λαμβάνοντας υπόψιν την φύση των παρεχόμενων υπηρεσιών/προϊόντων καθώς και του κοινού της. Αν π.χ. μια επιχείρηση απευθύνει μεγάλο όγκο προϊόντων σε μικρό αριθμό πελατών οι κριτικές προς αυτήν μπορεί να μην υπάρχει λόγος να είναι ανοικτές στο ευρύτερο κοινό.

Πώς μπορεί μια καλή σελίδα να ωφελήσει την κάθε επιχείρηση

Συνοψίζοντας, αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί η κάθε επιχείρηση να επενδύσει στο να φτιάξει μια σελίδα στην πλατφόρμα του Facebook. Η παρουσία της εκεί εξυπηρετεί τους πιθανούς πελάτες και τους παρέχει την δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση μέσω της πλατφόρμας του Facebook, την οποία γνωρίζουν ήδη πολύ καλά. Επιπλέον, αν η επιχείρηση το επιλέξει, μπορεί να αξιοποιήσει τρόπους για να προσελκύσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ίδια και τις υπηρεσίες της.

Στο barsakis.com παρέχουμε υπηρεσίες σχετικές με Social Media και με τα πακέτα των υπηρεσιών μας, ο κάθε μας πελάτης μπορεί να λάβει συμβουλές για το πως μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα την Facebook σελίδα του. Ελάτε σε επαφή μαζί μας σήμερα για να ερευνήσουμε μαζί τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η παρουσία της επιχείρησης σας στο Facebook.

Share on

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart